Winkelen
Door: familiewestmaas
Blijf op de hoogte en volg rian
21 November 2011 | China, Peking
Vanmiddag met de metro naar de belangrijkste winkelstraat (Wangfuying) gegaan. Het doel was schoenen voor Wuyin, want voor zo'n klein maatje hadden we nog niets gevonden. De boek- en speelgoedwinkel waren vooral voor An en Chun een paradijs. Boekjes en kadootje gescoord, dus die wilden meteen naar huis om te lezen en te spelen. Een kopje koffie bij de Mac gaf echter even lucht zodat we verder konden over de foodmarket (levende insecten, gebraden zeepaardjes). Bij de Gap store (naast de C&A) hebben we schoeisel kunnen scoren.
Net als twee jaar geleden was het vanuit deze buurt lastig een taxi terug te krijgen. Voor 80 Yuan wilde een snorder het zonder meter wel doen, maar dat is 8 keer te veel. Veel andere taxi's weigerden ons voor het relatief korte ritje en dat leverde bij Chun erg veel stress op. Hij vatte het echt persoonlijk op: waarom wil die mijnheer ons niet meenemen? (en dat dan zestig keer vragen). Uiteindelijk kwam het goed en zijn we weer veilig in het hotel. Nou ja veilig, Wuyin donderde om en met die rare neus heb je nogal snel bloed. Zucht. Verder doet hij het super hoor.
De mannen zijn lekker aan het spelen met de nieuwe thomastrein en diertjes en wij zijn aan het nadenken wat we gaan eten. De roomservice is niet heel goed. Gisteren had Rian een tonijnsalade en ik spagheti maar dat was een blikje tonijn met een citroentje ernaast en kale spagheti met een paar stukjes spek. De mac, noedels en brood gaat ook wel wat vervelen, maar je kan hier overal alleen ala carte eten en dat duurt met drie kinderen vaak net wat te lang.
Nou ja als dat je ergste probleem is mag je niet klagen!
21 November 2011 - 13:10
Yuwei Van Der Meer:
Vanaf de 5e verdieping wat suggesties voor de room service:
- Stir-fried Shrimps with Spice Bean.
- Steamed Rice with Beef
- Grilled Pork Sausage
Helaas heeft het menu geen nummers. Alles tien keer opnoemen dus en hopen dat het goed komt :-) -
21 November 2011 - 16:20
Corine:
Geweldige updates steeds! Vergeten jullie niet wat met de kids te spelen ipv steeds updates te geven? Haha! Klinkt goed allemaal, jammer dat het eten zo slecht is, maar ik zie hieronder al een update staan ;), dus dan moet het goedkomen! -
21 November 2011 - 20:03
Sietske :
Papa Bart staat deze keer goed op de foto´s met de kids!
Oh wat doen de boys het goed, mooi om te lezen.
Je kunt de dagen aftellen!